About Me

My photo
Kedah, Melaka, Malaysia
Liyana , Kolej Swasta Alor Star KEdah , 2_ Tahun , Taken , Melaka , I'm Simple Person N Caring :D

Monday, 4 July 2011

KISAH SAYA SELAMA 2BULAN CUTI SEMESTER DI RUMAH

Hai, semua..Assalamualaikum..lame sangat dah tak UPDATE blog ni..mula2 ase malas sangat...tp, kegigihan hati ni melawan semua kemalasan yg melanda..hehe..hmm, rini nk citer sal ape ha??...korg taw x?...cmnila yna nk cite sket tentang apa yang berlaku sejak yna cuti 2bulan kt rumah ni....AL-kisah...

- Menanti dan terus menanti-

Betulkah penantian itu suatu penyiksaan??..jwpnnya YA..sbb di situ Allah nk menguji Tahap kesabaran seseorang itu..Mula2 mmg penat n GIVE-UP sgt nk tggu duit PTPTN dpt...last2 bila dh dapat trus blur..xtaw apa nk buad dgn duit yg byk cmtu...ape lagi..planning mau DAFTAR HAJI..harap2 segala yang dirancangkan akn berjalan dengan lancar..amin..

-Wah, byk kn duit Yna...Apepn..iBu pesan kena jimat-cermat-

Kalau nak di ceritakan tentang Semuanya mmg bosan lah korang nk baca apa yg yna tulis ni..xpe2..baca pelan2 ye...yna sje nk share apa yg yna rasa..xpaksa pun tuk baca aw..Lgpn, SHARING is CARING kn???...hehehe :)

Hari ni jugak dh genap 5hari Tanpa FB..huhu..cam xcaye je kn?..Yna nk sahut cabaran SI DIA untuk tidak On FB selama 1bulan..bermula dari 1Jul 2011...Itu hanya perkara paling mudah bagi diri yna la En.Zul :) Yna tahu sebab dan musabab Si dia mintak yna buad camni..Sebab dia SAYANGKAN yna...ILY so Much laaa..

Haa..korg nak kenal tak dengan orang yg istimewa dalam hidup yna??...Jom tgok Insan yang di bawah ni..-.-

- Darl Yna -

Nama dia ni ZULJAMAL..ms dia kecik lagi jiran2 panggil dia APIS KECIK..Sebab badan dia sentiasa kecik..Kecik2 pun Gagah tau orangnye..Kuat makan Ya rabbi..hehe...jgn marah tw sayang Zul :) dia jugak seorang yang Pemalu + Kuat Merajuk + Suke tolong org yg dalam kesusahan + Amat setia dan dialah FIRST LUV Yna taw...Saya hanya ingin dia..tanak orang lain..Picture ni di ambil masa Yna jumpa dia di KL 16Jun 2011..Payah nak snap pic dia aw..sebab dia bukan seorang kaki bergambar...tak macam Makwe dia ni...huhu -.-


- Zulyana 4eva -

Memori 16jun 2011 masih terpahat di hati yNa tw.. kata org dalam sesuatu hubungan tu kena Berkorban tuk kebahagian org tersayang kan??...So, 1hari kami habeskan masa bersama..THANX B..lebiu :) Jom2...byk lagi yna nk STory Mory ni...

- Best tgok orang berkayak kt tasik ni -

- Air pancut kt Titiwangsa -

- Benti rehat jap -

Dah penat berjalan...stop jap la...sempat lagi snap pic..spe lagi jadi mangsa yna...si dia la.. huhu :) Then, kami trus balik la...hari dah petang woo..nak balik melaka pulak..jom!! 

- Ni la Terminal Bandar Tasik Selatan -

Kali pertama jejak kaki kat cni..besar tempat dia..mmg gempaQ..tp, sayang la xramai orang yang turun di Terminal ni..Bukan ke ni di namakan MEMBAZIR wang sahaja...huhu..520 JUTA tuh..isk3..

Sebelum balik sempat makan kat food court TSB tu..dalam terminal ni mcm2 restoran ade...Western Food sgt byk tw..Tp, pilihan yna adalah..Jom kita lihat kat bawah ni...

- Nasi Kerabu pilihan YNA yg berharga RM3.50 -
- Laksa Johor pilihan Zuljamal berharga RM3.00 -

Then, dah kenyang makan..masa tuk pulang...tiket kul 6-30pm..Rase berat nak tinggalkan si dia..hmm, sebab dh 3bulan tak jumpa...masing2 sibuk dengan family..bilakah akn bertemu lagi wahai ZULJAMAL ku??...Sempat lagi Candit pic dia...

- Ape yang di menungkan tu En.Zul..:) -

Aduh...penat plak rasenya menaip ni..takpelah yna stop kt cni dlu ye...Nanti yna akan selalu meng UPDATE blog ni sebab FB dah xleh on hehe...Tuk awak yang selalu meyayangi diri Yna ni...yna ade lagu tuk awk dengar ni tw...ZULJAMAL :)


TAYLOR SWIFT- MINE

video

Oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh

You were in college working part time waitin' tables.
Left a small town, never looked back
I was a flight risk
With the fear of falling
Wonderin' why we botherd with love.
If it never lasts.

I say, can you believe it?
As we're lying on the couch
The moment I can see it
Yes, yes
I can see it now


Do you remember we were sittin' there by the water
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Flashforward and we're takin' on the world together
And there's a drawer of my things at your place
You learn my secrets and you figure out why I'm guarded.
You say we'll never make my parents mistakes.

But we got bills to pay
We got nothing figured out
When it was hard to take
Yes, yes
This is what I thought about

Do you remember we were sittin' there by the water
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you remember all the city lights on the water
You saw me, start to believe for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Oh oh oh oh oh

And I remember that fight 2:30 AM
'Cause everything was slipping right out of our hands
I ran out crying and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye
'Cause it's all I've ever known
And you took me by surprise
You said I'll never leave you alone

You said,
I remember how we felt sittin' by the water
And every time I look at you, it's like the first time
I fell in love with a careless mans careful daughter
She is the best thing that's ever been mine

Hold on, make it last
Hold on, never turn back

You made a rebel of a careless mans careful daughter.
(Hold on, make it last)
You are the best thing that's ever been mine
(Hold on)

Hold on

Do you believe it
Hold on
We're gonna make it now
Hold on

And I can see it
Yeah, yeah
See it now (x3)

Ok la semua..hope korg Enjoy dgn crita Yna kali ni...daaa~

No comments:

Post a Comment