About Me

My photo
Kedah, Melaka, Malaysia
Liyana , Kolej Swasta Alor Star KEdah , 2_ Tahun , Taken , Melaka , I'm Simple Person N Caring :D

Sunday, 29 January 2012

*Kita Kongsi Warna Mata Tapi Tidak Warna Hati*

Assalamualaikum...

Syukur kepada Ilahi kerana dengan limpah rahmatNya dapat aku menulis Blog sekali lagi. Setelah 6bulan ak xmeng UPDATE story yg baru..hmmm..tetiba rase rindu nk menulis sesuatu tuk korg..Kisahnya bermula dari sini......


First day di kedah Bulan 8 2011, dengan hanya kami berdua (asma` dan ak) sahaja yg tinggal dalam umah sewa ni..bertawakkal ap jua terjadi..kna hadapi dgn tenang..dalam pikiran mmg serabut dgn nk dapatkan penyewa baru. dengan kuasa Allah..ade 2org pnyewa masuk, alhamdulillah..:) next people ade 2org lg nk masuk..makin girang hati aku..ckuplah smpai 6 org ahli dlm umah ni..smuanya berkat doa org2 yg teraniaya..say alhamdulillah again..

                                                                
Tapi, semuanya berubah bila dah masuk Tahun Baru...2012..2org dri ahli rumah aku mahu berpindah. 1org sbb da sarat mengandung, 1org lg nak duk dgn kwn bek dia...almaklumla..nak duk dengan yg SEKUFU..whateva la..-.-. Apepn, aku tetap lalui dengan tenang n tabah..meskipun bermacam kejadian yg menimpa..atas sebab salah faham. Perkara yg kecil mahu diperbesarkan..so damn!! ape yg penting hidup mesti diteruskan..


Alhamdulillah, dpt panggilan yg ade 3org mau masuk umah ni..smuanya budak melaka jugak...thank to Allah...kerna DIA sangat memahami ape yg ak rasakan ketika itu..MIX Feel..hmm...nk nagis pun ade time tu....Tak pe skrg ak dh dapat kawan yg baru...nk knal x AHLI BAIT ak yg baru tu....?? Jom lihat...


 *Kami*

Stop kt Cni dlu la...Nt sy smbung lagi...nak siap g kelas method...da lambat...!! choww~

No comments:

Post a Comment