About Me

My photo
Kedah, Melaka, Malaysia
Liyana , Kolej Swasta Alor Star KEdah , 2_ Tahun , Taken , Melaka , I'm Simple Person N Caring :D

Wednesday, 13 July 2011

Setibanya di Bumi KEDAH DARUL AMAN

Assalamualaikum..hai, bersua kita kembali..hope kwn2 yna smuanya sehat walafiat :)


Kali ni yna nk kongsi dengan kwn2 semua ttg ape yg berlaku sejak mula2 yna kembali study di KEDAH ni..
Critanya cmni..pada 9julai 2011, jam 7.30am, yna tiba di bumi kedah..mcm2 prasaan yna simpan kt dalam hati ni..teringat kat family yg jauh di MELAKA sne..apepn, yna kena kuat semangat sebab kwn yna yg Asma` ni agak sedih mengenangkan family yg jauh di mata...Klu yna pn sedih..nnt kwn yna ni lagi sedih..so, Be a strong woman :)

- Ni la bas yang yNa naik dari Melaka ke Alor Setar, besar n cantik kn?? -

Pastu, kami perkena breakfast kt gerai berhadapan dengan rumah sewa kami. Yna mam roti canai 0 2keping n neslo ais..Asma` pulak mkn capati n air limau ais...

- Makanan pilihan yNa -

- Makanan pilihan Asma` my frenz -

- Ni air pilihan kami berdua Neslo ais n Limau ais -

Lpas dah kenyang, kami masuk rumah sewa...dalam pikiran terbayang2...cmnela keadaan rumah sewa yg sudah ditinggalkan 2bulan...hurm..masuk2 yna mulakan dengan Assalamualaikum n baca la sket Alfatihah n ayat kursi...Al-hamdulillah..rumah didalam keadaan yg baik2 aje..cuma...Sawang2 kelihatan byk di sudut2 dinding....Sabar jela..

Letak je barang semua, kami berdua terus mulakan operasi mengemas rumah..hnya kami berdua sahaja..korang bayangkanlah..betapa penatnye kami..dah la dengan penat duk dalam bas selama 9jam belum hilang..trus beroperasi mengemas rumah...apepn, kami akhiri kerja jam jam 1tgahari..Kawan yna dh surrender dulu..kepenatan....kesian kat kami kn??..padahal dalam hati ni ALLAH je yg tahu taw..alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar..

Then, kami bersiap tuk beli barang kt TESCO, mergong..kedah darul aman..Msti krg pk kitorg xletih kn??..


- Tesco di mergong Alor Setar -

Malam tu, kami berdua sahaja..sebab rumah sewa yg kami tinggalkan masih ade kekosongan..kena wt iklan tuk menyewa rumah ni...dengan bil api yg melambung..mana la kami nk carik duit tuk bayar..hurm..malam tu xbleh tido sebab yelah..dh 2bulan syok tido kt katil sendiri kn..dengan dada yang sakit..xboleh langsung nk tido..Ya Allah..seksanya...esok tu yNa mula batuk2..kawan yna pon sakit jugak..melarat batuk sampai hari ni..

Susah sangat nak dapatkan org tuk menyewa rumah sewa yna ni..Dugaan btol..mula2 mmg dh give up..tp, memikirkan amanah yang telah diberikan..kena harungi segala apa yg berlaku dengan penuh kesabaran..Nasib baik la kuliah lum mula lagi..bolehla nak prepare ape yg patot..Rindu sgt kat Rumah..

Korang nak tahu tak hari ni dh Ckup 2hari ibu yna masuk wad..sebab nak operate mata ibu..ada masalah AIR MATA KERING..Hurm..apepn..yna doakan semoga ibu selamat menjalani operation tu..

- Bonda Yna..I miss u Mom :) -

- Bonda n Anakandanya yang tersayang -

Apepn, yna berharap semua masalah yang yNa hadapi ni dipermudahkan urusan olehNya..Agar mudah tuk Yna menimba ilmu di bumi barokah ini..Lastly, yna tujukan lagu ni khas tuk Ibu yna yg tersayang..dengarkanlah..

- Kelahiran by- Adi putra -

Yna akan balik melaka sebelum puasa ni..nanti kita masak sama2 tuk juadah SAHUR ye ibu...yna amat merinduimu...Ya allah..kau lindungilah ibu ku di sana..hanya kau yang mampu menjaga ibuku dengan sepenuhnya...Lots of love..Your daughter..NOORLIYANA ..

Sekian, Wassalam 

1 comment: